Coronavirus – Huisartsenpraktijk Molenwijk – Amsterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenwijk
Molenwijk 18 1035 EG
Amsterdam

Coronavirus

Corona-epidemie

Mondkapje verplicht in de praktijk

Uw veiligheid en die van onze medewerkers staan bij ons voorop. Nu er weer meer patiënten naar onze praktijk komen, gelden maatregelen om uw veiligheid te waarborgen.

Draag een mondkapje in de wachtkamer bij klachten zoals; Hoesten, koorts en verkoudheidsklachten.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Verder volgen wij nog steeds ook de volgende regels van het RIVM op.

  • Kom maximaal 5 minuten van tevoren. U bent dan mooi op tijd en zo zijn er niet meer mensen in de praktijk aanwezig dan nodig.

Als u toch eerder bent kunt u buiten wachten. Daarmee voorkomen we dat het te druk wordt in de wachtkamer. Ook vragen wij u om direct na uw afspraak de praktijk weer te verlaten. Behalve als er nog een onderzoek nodig is.

  • Kom alleen, zonder begeleider.

U mag geen begeleider meenemen naar uw afspraak. Een begeleider mag alleen mee in uitzonderlijke gevallen. Dan gaat het bijvoorbeeld om kinderen, verstandelijk beperkten, kwetsbare ouderen, levensbedreigend zieke patiënten en patiënten met kanker. Twijfelt u? Maak dit dan bespreekbaar als u de afspraak maakt.

De coronacrisis lijkt in een stabiele fase te komen. Stap voor stap proberen wij naast de corona-zorg om de ‘gewone’ huisartsenzorg zoveel mogelijk op te pakken.

Heeft u klachten van verkoudheid of kortademigheid of lichte benauwdheid of een combinatie van deze klachten BLIJF DAN THUIS, totdat u 24 uur geen klachten meer heeft. Bel alleen de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.

 

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.