Afspraken – Huisartsenpraktijk Molenwijk – Amsterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenwijk
Molenwijk 18 1035 EG
Amsterdam

Afspraken

Afspraken maken

U kunt de gehele dag bellen voor afspraken bij de huisarts, assistentes en praktijkondersteuners. Op telefoonnummer 020-6311156.

Let op: wilt u meerdere klachten bespreken of heeft u meer tijd nodig, geeft u dit dan aan bij de assistente. Zo kunnen wij zo goed mogelijk plannen en blijft de wachttijd voor patiënten beperkt.

Afspraken bij de assistente

De assistentes hebben een eigen spreekuur (voor uitspuiten van oren, het geven van injecties, meten van bloeddruk, etc.). De assistentes hebben alleen in de ochtend spreekuur.

In alle gevallen moet u hier voor een afspraak maken.

Urine-onderzoek

Urine inleveren voor 09.30 uur bij de assistente. De urine mag niet ouder zijn dan 2 uur. Graag in een goed afgesloten potje.

Uitslagen

Voor alle andere uitslagen kunt u tussen 14.00 uur en 16.00 uur bellen.

Verwijsbrieven en formulieren

U kunt verwijsbrieven en formulieren op de afgesproken dag afhalen bij de balie.

Houdt u wel rekening met de sluitingstijden.

 

Let op! Heeft u een nieuw telefoonnummer of emailadres, geef het ons door!

Dit kan via het kopje wijzingingsformulier.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen?

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ruim van tevoren (24 uur) en geef door dat u niet kunt komen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats worden ingepland.
Wat als u een afspraak vergeet?

Het gebeurt regelmatig dat patiënten hun afspraak bij arts, praktijkondersteuner of doktersassistente vergeten. Dat is vervelend. Ook omdat er dat er op dat moment niet iemand anders kan worden geholpen. Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen en om de misgelopen inkomsten te compenseren, hanteren wij per 2018 een wegblijftarief.

Gebruik van wegblijftarief
Het wegblijftarief wordt in rekening gebracht bij de patiënt zelf en niet bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zal dit niet uitbetalen, omdat er geen zorg is geleverd. Afspraken moeten minimaal 24 uur tevoren afgezegd worden. Het tarief wordt in rekening gebracht bij het volgende bezoek aan de praktijk. De patiënt kan dan bij de assistente betalen en de patiënt krijgt een kwitantie. De hoogte van het tarief bedraagt 10 euro.

Onverwachte situaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. Wilt u onnodige kosten voorkomen, belt u dan op tijd af!