Coronavirus – Huisartsenpraktijk Molenwijk – Amsterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Molenwijk
Molenwijk 18 1035 EG
Amsterdam

Coronavirus

Corona-epidemie

Let op! I.v.m. het Coronavirus geldt:

Contact met de praktijk

Kom zonder afspraak NIET naar de praktijk! Dit om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur kunt u ons direct bereiken via 020 – 6311156

Op maandag t/m vrijdag na 17:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen kunt u de huisartsenpost bereiken via 088 – 0030 600.

Mondkapje verplicht in de praktijk

Uw veiligheid en die van onze medewerkers staan bij ons voorop. Nu er weer meer patiënten naar onze praktijk komen, gelden maatregelen om uw veiligheid te waarborgen.

In onze wachtkamer kunt u alleen met een mondkapje plaatsnemen. Hebt u die niet dan kunt u die in de apotheek kopen.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. De kans dat kinderen het virus overdragen is erg klein.

Verder volgen wij nog steeds ook de volgende regels van het RIVM op.

  • Kom maximaal 5 minuten van tevoren. U bent dan mooi op tijd en zo zijn er niet meer mensen in de praktijk aanwezig dan nodig.

Als u toch eerder bent kunt u buiten wachten. Daarmee voorkomen we dat het te druk wordt in de wachtkamer. Ook vragen wij u om direct na uw afspraak de praktijk weer te verlaten. Behalve als er nog een onderzoek nodig is.

  • Kom alleen, zonder begeleider.

U mag geen begeleider meenemen naar uw afspraak. Een begeleider mag alleen mee in uitzonderlijke gevallen. Dan gaat het bijvoorbeeld om kinderen, verstandelijk beperkten, kwetsbare ouderen, levensbedreigend zieke patiënten en patiënten met kanker. Twijfelt u? Maak dit dan bespreekbaar als u de afspraak maakt.

De coronacrisis lijkt in een stabiele fase te komen. Stap voor stap proberen wij naast de corona-zorg om de ‘gewone’ huisartsenzorg zoveel mogelijk op te pakken.

Voor gewone afspraken hebben wij veel minder plek vanwege de 1.5 meter afstand in bijvoorbeeld de wachtkamer. Wij proberen daarom zoveel mogelijk telefonisch, met beeldbellen en per e-mail uw vragen te beantwoorden. In overleg met de huisarts is in sommige situaties een consult op de praktijk of een huisbezoek mogelijk.

Net als afgelopen tijd: U KUNT ONS ALTIJD BELLEN. Wij vragen u om NIET ZONDER AFSPRAAK NAAR DE PRAKTIJK TE KOMEN. Als u een afspraak heeft, KOMT U ALLEEN. Dit is belangrijk voor uw eigen veiligheid, de veiligheid van andere (kwetsbare) patiënten en voor de veiligheid van onze medewerkers.

Heeft u klachten van verkoudheid of kortademigheid of lichte benauwdheid of een combinatie van deze klachten BLIJF DAN THUIS, totdat u 24 uur geen klachten meer heeft. Bel alleen de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt. Wilt u zich laten testen? Bel de GGD op 0800-1202 voor een afspraak.

 Voor de controles voor diabetes, copd, astma en hart- en vaatziekte, hoge bloeddruk: onze praktijkondersteuners zullen komende tijd contact met u opnemen en samen met u bekijken hoe komende tijd de controles gedaan kunnen worden. Zij zullen zoveel mogelijk telefonisch en met beeldbellen gaan werken.


Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.